sábado, 12 de junio de 2010

Les WebQuests són activitats dirigides als alumnes i creades pels propis docents.
L'alumnat té l'oportunitat de poder interactuar amb els recursos que li ofereix internet.

Al director de webquest hi podem trobar diferents webquests amb diversos temes i per a tots els nivells educatius.
Una que m'ha cridat l'atenció ha estat la GRANJA O ZOO?¿ de Jero Adrover Boscana, dirigida a alumnes de parbulari. Consta de l'inici, la introducció (on s'explica un problema), la tasca que han de fer, aquesta part consta de l'explicació i a sota d'ella hi ha diferents webs a les quals podem accedir per fer les activitats, ja que amb una webquest no podem fer activitats; per a saber l'èxit de l'activitat el creador posa a la nostra disponibilitat un apartat d'avulació preguntant als alumnes si la tasca els agradat o no, per finalitzar l'activitat hi ha una part de conclusions on explica quines habilitats han treballat.
Ja com a einar per als docents, l'autor, ha afegit una guia on explica els objectius que pretén amb aquestes activitats i com s'han de treballar.

Per a poder realitzar una webquest es necessita el programa exe-learning ja que sense ell no podriem crear-la.

Penso que aquest programa ens és de gran utilitat alhora de treballar temes concrets amb els nostres alumnes per tal de que ho puguin assimilar molt millor, jo ho utilitzaria com a activitat d'avaluació per a veure que és el que han aprés del que s'ha treballat a l'aula.

Les Caceres del Tresor són una ampliació semblant a les Webquests però més senzilla i concreta molt més un tema. Parteix d'una pregunta molt general que els alumnes han de treballar en grup per tal de trobar les respostes.
Les Caceres del Tresor ofereixen els diferents enllaços per a poder trobar la informació de les qüestions anteriors.

Penso que aquet recurs és molt interessant per a aplicar dintre de l'aula però jo, personalment a cicle infantil no ho faria utilitzar ja que comporta una activitat molt més complexa i la veig més dirigida cap als cursos de primària.

L'Exe-learning, aquest és un programa per a poder crear les anomenades webquests i caceres del tresor.
L'Exe-learning és un programa fàcil d'utilitzar i senzill adaptat a qualsevol nivell.

Gràcies a ell podem crear pàgines amb una temàtica en concret i penjar-hi informació, audio i vídeo.

Ens permetrà poder treballar diferents unitats a l'aula.

Però crear una Webquest o Casera del tresor comporta un esforç amb el que ens hem de centrar en buscar la informació necessària per tal que els nostres alumnes puguin desenvolupar les seves activitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario