viernes, 18 de junio de 2010


Els Quaderns Virtuals, aquests són programes que poden crear els mateixos docents i tenen la mateixa funció tradicional, el poder avaluar als alumnes a través d'activitats però en aquest cas són interactives.
Les seccions de la web són els quaderns virtuals (on es creen els exercicis), la biblioteca d'activitats (un recull dels diferents quaderns creats per docents), documents(un lloc d'informació on s'expliquen els dubtes, les aplicacions que tenen...) i la comunitat(les persones que estan interessades per un mateix tema aquí tenen un lloc fantàstic on poden trobar diferents enllaços i webs relacionades amb el mateix projecte).


Els Hot Potatoes és un programa per crear activitats, ens recorda al JClic.
Consta de diverses activitats: sopes de lletres (JCross), contestar espais en blanc (JCloze), ordenar frases (JMix), contestar preguntes (JQuiz) i exercicis d'assossiació (JMatch).

I per acabar d'arrodonir, aquest programa ens deixa crear les activitats com a unitats didàctiques de forma automàtica (The Masher).



Aquests programes són molt innovadors i ens faciliten la nostra tasca com a docents, ja que de vegades es podem trobar alguna activitat que no ens acabarà de fer el pes i d'aquesta forma nosaltres mateixos podem crear-les a la nostra manera i a més poder ampliar la informació.

martes, 15 de junio de 2010

Tema 8: Creació de materials didàctics

El JClic és una programa el qual ens serveix per poder crear activitats interactives per als nostres alumnes en qualsevol matèria.

Per a poder fer aquestes activitats hem de tenir a la nostra disposició el JClic Author que és el programa amb el que hem de crear les activitats i desprès poder-les veure amb el JClic.
Per tal de treballar amb el JClic, hem de tenir instalats al nostre ordinador els dos programes, tant el JClic com el JClic Author.

El JClic Author consta amb diferents tipus d'activitats que van des dels de relacionar fins a omplir buits, passant per activitats de puzzles, fer parelles, etc.

El mateix docent pot escollir la dificultar de l'exercici i posar la seva veu en les exclamacions finals de les activitats.

A continuació teniu unes activitats fetes amb JClic sobre pirates, per activar-lo heu de fer clic a engega'l (applet):

Tema 5: Anàlisi educatiu dels mass media

Un del recursos d'avui dia que tenim a mà és la prestatgeria digital.
Aquesta ens permet crear llibres en col·laboració amb altres centres.

Totes les persones amb un correu XTEC poden entrar i afegir continguts als llibres.
La prestatgeria digital ofereix als centres poder crear els llibres que vulguin amb continguts diferetns i per a diverses finalitats.

Crear un llibre nou és molt fàcil. Primer has d'anar a l'opció "crea un llibre" i accediràs a un formulari on et demanrà el títol del llibre, l'idioma, la descripció, l'estil, la coll·lecció (temàtica). els decriptors (descriure la temàtica però sense cap accent ni caràcter especial) i el correu xtec per a poder administrar el llibre.

Aquesta eina és un recurs molt útil per començar a introduir la lectura en els nens, ja que si ho fem a través de les TIC i de manera dinàmica motivarem més als alumnes a llegir i d'aquesta forma potenciarem la lectura des de ben petits.

Tema 3: Les Wikis

Una Wiki ens permet crear documents col·lectivament per mitjà d'un navegador web usant un llenguatge senzill.
És una eina molt ràpida (wiki=ràpid en hawaià) i fàcil d'utilitzar.
Qualsevol usuari pot renovar la pàgina, la informació anterior però no s'esborrà mai, sempre es pot recuperar el format antic.

Existeixen tres tipus de wikis: el del professor, del grup i de l'estudiant.

Aquesta eina ens permet treballar on-line a trabés del sistema de comunicació, a la vegada els professors poden fer el seguiment dels seus alumnes.

Trobo que aquesta eina ens pot ser útil alhora de posar informació en comú, o si ens interessa fer un debat sobre algun tema en concret.
Però a l'igual que amb les Caceres del Tresor crec que aquest programa s'hauria d'utilitzar en cursos més avançats que no pas a educació infantil.

Els blocs són una eina que ens permeten la publicaició de continguts a Internet. Tambñe ens permet donar les opinions sobre el tema que tracta l'autor. Ens serveixen molt en la nostra tasca com a docents ja que podem penjar informacions pedagògiques i noves informacons de l'àmbit educatius, a l'igual que també podem treballar amb altres institucions interessades en la nostra temàtics.