sábado, 12 de junio de 2010

Les WebQuests són activitats dirigides als alumnes i creades pels propis docents.
L'alumnat té l'oportunitat de poder interactuar amb els recursos que li ofereix internet.

Al director de webquest hi podem trobar diferents webquests amb diversos temes i per a tots els nivells educatius.
Una que m'ha cridat l'atenció ha estat la GRANJA O ZOO?¿ de Jero Adrover Boscana, dirigida a alumnes de parbulari. Consta de l'inici, la introducció (on s'explica un problema), la tasca que han de fer, aquesta part consta de l'explicació i a sota d'ella hi ha diferents webs a les quals podem accedir per fer les activitats, ja que amb una webquest no podem fer activitats; per a saber l'èxit de l'activitat el creador posa a la nostra disponibilitat un apartat d'avulació preguntant als alumnes si la tasca els agradat o no, per finalitzar l'activitat hi ha una part de conclusions on explica quines habilitats han treballat.
Ja com a einar per als docents, l'autor, ha afegit una guia on explica els objectius que pretén amb aquestes activitats i com s'han de treballar.

Per a poder realitzar una webquest es necessita el programa exe-learning ja que sense ell no podriem crear-la.

Penso que aquest programa ens és de gran utilitat alhora de treballar temes concrets amb els nostres alumnes per tal de que ho puguin assimilar molt millor, jo ho utilitzaria com a activitat d'avaluació per a veure que és el que han aprés del que s'ha treballat a l'aula.

Les Caceres del Tresor són una ampliació semblant a les Webquests però més senzilla i concreta molt més un tema. Parteix d'una pregunta molt general que els alumnes han de treballar en grup per tal de trobar les respostes.
Les Caceres del Tresor ofereixen els diferents enllaços per a poder trobar la informació de les qüestions anteriors.

Penso que aquet recurs és molt interessant per a aplicar dintre de l'aula però jo, personalment a cicle infantil no ho faria utilitzar ja que comporta una activitat molt més complexa i la veig més dirigida cap als cursos de primària.

L'Exe-learning, aquest és un programa per a poder crear les anomenades webquests i caceres del tresor.
L'Exe-learning és un programa fàcil d'utilitzar i senzill adaptat a qualsevol nivell.

Gràcies a ell podem crear pàgines amb una temàtica en concret i penjar-hi informació, audio i vídeo.

Ens permetrà poder treballar diferents unitats a l'aula.

Però crear una Webquest o Casera del tresor comporta un esforç amb el que ens hem de centrar en buscar la informació necessària per tal que els nostres alumnes puguin desenvolupar les seves activitats.

jueves, 10 de junio de 2010

Tema 1,2 i 4

En aquesta nova etapa de l'assignatura d'habilitats comunicatives, l'alfabetització multimodal i anàlisi educatiu dels mass media, estem tratan les noves tecnologies que disposem nosaltres per a poder crear activitats dintre de l'aula per a poder-les desenvolupar amb els nostres alumnes.

Penso que aquestes eines ens són molt útils però no ens hem de passar amb la seva utilització, ja que també es poden fer activitats que no impliquen estar davant de l'odenador, hem de promoure una educació activa on els nostres alumnes puguin desenvolupar-se a l'aire lliure, però a la vegada sapiguen utilitzar les noves tecnologies, jo faria una educació entre mig de l'activa i la tecnologia.

El primer dia a l'aula vam veure uns videos on ens feia una pregunta general sobre tecnologia o metodologia, els videos tractaven de docents que alhora de posar en pràctica les seves activitats utilitzen els ordenadors com a metodologia, a mi em sembla bé i crec que són una bona eina per a treballar amb els nens, i més avui dia que tot està informatitzat, però sempre dintre d'una mesura, també és bo que els nens facin activitats a l'aire lliure.

En un primer video que vam poder veure, The moment of discovery la mestra estava preparant la classe a casa seva i arriba un punt en el que li faltava un recurs, es connecta a internet i li demana a un company.
El segon video, Ploma daurada aparaeixen uns nens treballant en equip a través dels ordenadors.

Penso que això està molt bé i que ens va molt bé perquè per exemple en el cas del primer video, si no hagués tingut a disposció la comunicació on-line, no hagués pogut acabar mai la seva feina, o pot ser si però hagués tingut que utilitzar un altre recurs que potser no li hagués anat tant bé com l'altre.
I agafant d'exemple el segon video, crec que es interessant que els alumnes sapiguen treballar i desenvolupar-se en equip ja que a la llarga els serà molt útil per a fer les seves tasques.

A partir d'aqui nosaltres vam tenir que buscar programes que ens facilitessin aquestes tasques, la de poder-mos comunicar virtualment i la de poder treballar en equip.

Amb el programari del web 2.0 vaig mirar els diversos programes que hi ha sobre aquests temes i els que hem van cridar més l'anteció van ser el SLIDESHARE, crec que aquest programa és una eina útil per a poder visualitzar temes que són del nostre interés i poder-ho compartir amb els docents i alumnes.

Una altra eina que trobo interessant són els blogs BLOGGER, com estem fent en aquesta assignatura, són molt interessants per a poder mostrar els nostres coneixements sobre algun tema en concret i posar-ho en comú.

Alhora de treballar cançons a la nostra aula un dels programes amb els quals me fixat és el GOEAR i per poder guardar i arxivar videos faria anar el CAMSTUDIO, ja que ens permet captar des del nostre escriptori qualsevol tipus de video, amb la possibilitat d'agregar-li àudio simultàniament.
Aquest programa em serà útil per fer activitats en grup amb els alumnes i poder-los gravar i avaluar millor.

El programari web 2.0 ens ofereix molts programes de diferent categoria els quals es poden aplicar tots a les activitats que es puguin fer a l'aula.
Jo he escollit aquests per qué són els que m'han agradat més, estic convençuda que quan jo hagi de desenvolupar les meves activitats utilitzaré algun d'aquests programes, ja que em facilitaran la tasca com a docent.